Ponents

 • Ferran Adrià Acosta (Barcelona)

  Ferran Adrià Acosta (nascut el 14 de maig de 1962 a l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Espanya) realitza els seus estudis en col•legis de la seva ciutat natal, mentre viu amb els seus pares, Ginés i Josefa, i el seu germà Albert.

  Llegir més

 • Alejandro Aguilera González (Lomas de Santa Fe, Mèxic)

  Gaudí més enllà de les fronteres d’Espanya

  Llegir més

 • José Manuel Almuzara Pérez (Barcelona)

  Gaudí, vist fora de la Fe, restarà sempre incomprensible

  És des del juny del 1992 president de la Gaudí Associació Pro Beatificació d’Antoni Gaudí, una associació civil que té com a objectius principals aconseguir la beatificació de l’arquitecte i la divulgació dels seus vessants espiritual i artístic.

  Llegir més

 • Xosé Aviñoa (Barcelona)

  Antoni Gaudí, un renovador tocat pel misticisme wagnerià

  Doctor en Filosofia i Lletres, per la Universitat de Barcelona, catedràtic del Departament d'Història de l'Art.

  Llegir més

 • Jordi Bonet Armengol (Barcelona)

  Director i coordinador de les obres de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona des de 1985 fins al 2012. Actualment és director emèrit i coordinador del temple expiatori, mentre que continua realitzant una gran tasca divulgativa de Gaudí arreu del món.

  Llegir més

 • Berthold Burkhardt (Braunschweig, Alemanya)

  Monitoring and Management of Monument Conservation in Germany

  Professor emèrit i director de l’Institut d’Enginyeria Estructural de la Universitat Tècnica de Braunschweig. Portaveu del Grup de Supervisió d’Icomos Alemanya. Consultor i assessor de la Fundació Wüstenrot.

  Llegir més

 • Fernando Caruncho Torga (Madrid)

  Llicenciat en disseny del Paisatge per l’Escuela del Castillo de Batres de Madrid. És acadèmic d’honor de l’Accademia delle Arti del Disegno de Florència.

  Llegir més

 • Lourdes Cirlot Valenzuela (Barcelona)

  Cerimònia inaugural

  Teòrica de l’art, historiadora de l’art i investigadora. Doctora en Història de l’Art a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. És catedràtica d’Història de l’Art de la mateixa universitat.

  Llegir més

 • Christiane Crasemann Collins (West Falmouth, Estats Units)

  La Dra. Crasemann és una referència important per als historiadors i urbanistes, arquitectes i paisatgistes. La primera a realitzar la traducció completa i fidel a l’anglès, junt amb una sofisticada crítica filològica.

  Llegir més

 • Verena Darnai (Bregenz, Àustria)

  Reconstruction of the columns in the church of the Colónia Güell

  Nascuda el 1981 a Bregenz (Àustria). El 2001 va començar a estudiar arquitectura a la Universitat d’Innsbruck i el 2004 va participar en el projecte “The reconstruction of the Church in the Colònia Güell” de la mateixa universitat.

  Llegir més

 • Daria Dellai (Innsbruck, Àustria)

  Variants sobre la planificació de Gaudí del cor de l’església de la Colònia Güell

  Nascuda el 1986 a Bolzano (Itàlia). Va estudiar arquitectura a Innsbruck (Àustria) entre el 2005 i el 2012, i va fer la tesi sobre “Variants on Gaudí’s planning of the choir in the church in the Colònia Güell”.

  Llegir més

 • Leonid Demyanov (Moscou, Rússia)

  Estructures de maó de l’església de la Colònia Güell

  Director de la Facultat d’Arquitectura de la Universitat Estatal de Geodèsia i Cartografia de Moscou, on es duen a terme els estudis per a les futures exploracions de planetes i satèl·lits de les missions planetàries de Rússia.

  Llegir més

 • Thomas Ferk (Innsbruck, Àustria)

  La segona maqueta funicular. Estudi de reconstrucció de la planificació (disseny) (Capella en el Park Güell)

  Nascut el 1983 a Schwaz (Tirol, Àustria). Va estudiar arquitectura a Innsbruck entre el 2003 i el 2011, i va fer la tesi sobre “Gaudí´s project for a chapel in the Park Güell – attempt a reconstruction of the existing sources”.

  Llegir més

 • Pere Jordi Figuerola Rotger (Barcelona)

  Conclusions

  Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Diplomat en Museologia pel Ministeri d’Educació i Cultura d’Espanya.

  Llegir més

 • Carlos Flores López (Madrid)

  Arquitecte, historiador, escriptor i destacat investigador de la història contemporània de l’arquitectura occidental. Fou el primer a donar la definició de Generació del 25 a un conjunt d’arquitectes espanyols de principi del segle XX.

  Llegir més

 • Francesc Fontbona de Vallescar (Barcelona)

  Gaudí y las vanguardias: una historia de reconocimiento exterior

  Arquitecte, historiador, escriptor i destacat investigador de la història contemporània de l’arquitectura occidental. Fou el primer a donar la definició de Generació del 25 a un conjunt d’arquitectes espanyols de principi del segle XX.

  Llegir més

 • Josep Vicent Gómez Serrano (Barcelona)

  Estudi Obrador de Gaudí

 • Rainer Graefe (Innsbruck, Àustria)

  La reconstrucció de l’església de la Colònia Güell i la interpretació de l’arquitectura

  Doctor honoris causa per la Universitat d’Arquitectura i Enginyeria Civil de Nijni Nóvgorod (Rússia). Ha estat professor titular i degà de la Facultat d’Arquitectura de la Universitat d’Innsbruck, director de l’Institut d’Història de l’Arquitectura i Conservació, i fundador i gerent de l’Arxiu per a l’Arquitectura i l’Enginyeria Estructural de la Universitat d’Innsbruck.

  Llegir més

 • Arata Isozaki (Tokio, Japó)

  Conferència inaugural

  Nascut el 1931 a la ciutat d’Ōita, al Japó. El 1954 es va graduar pel Departament d’Arquitectura a la Facultat d’Enginyeria de la Universitat de Tòquio. El 1963 va fundar Arata Isozaki & Associates, la base a partir de la qual ha continuat treballant des de llavors.

  Llegir més

 • Conrad Kent (Delaware, Estats Units)

  L’aportació de George R. Collins al gaudinisme

  Doctorat per la Universitat de Harvard i professor emèrit de llengües estrangeres modernes, humanitats i clàssics a la Ohio Wesleyan University, ha fet diversos estudis sobre el Park Güell i El Capricho, Claudi López i Eusebi Güell, el Palau Episcopal d’Astorga de Joan Grau, el medievalisme de Gaudí i els espais públics de Barcelona.

  Llegir més

 • Peter Knaup (Berlin, Alemanya)

  Fotògraf. Va guanyar nombrosos premis internacionals a principis de la seva carrera, el 1973, amb les seves fotografies de les obres arquitectòniques d’Antoni Gaudí.

  Llegir més

 • Anton Lyubimkin (Moscou, Rússia)

  Vídeo-Visualització de l’església reconstruïda de la Colònia Güell

  Nascut el 1987 a Sverdlovsk (Rússia). Va estudiar arquitectura al MARKHI de Moscou entre el 2003 i el 2009.

  Llegir més

 • Katja Lyubimkina (Moscou, Rússia)

  Els estudis de llum i color dins i a l’església de la Colònia Güell

  Nascuda el 1986 a Moscou. Va estudiar arquitectura al MARKHI de Moscou entre el 2003 i el 2009 i a l’ENSA de Marsella.

  Llegir més

 • Josep M. Martí Bonet (Barcelona)

  Evocacions gaudinianes dels seus deixebles i admiradors en els dies posteriors a la seva mort

  És doctor en Història de l’Església (Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma), llicenciat en Teologia (Pontifícia Universitat de Salamanca) i diplomat en Paleografia, Diplomàtica i Arxivística (Arxiu Secret del Vaticà).

  Llegir més

 • Jaume Massó Carballido (Reus)

  Antoni Gaudí (Reus 1852 - Barcelona 1926) i la seva amistat amb Eduard Toda (Reus 1855 – Poblet 1941)

  Doctor en Prehistòria i Història Antiga per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor del Taller Escola d’Arqueologia de Tarragona, conservador del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, vicepresident de l’Institut Municipal de Museus de Reus.

  Llegir més

 • Manuel Medarde Sagrera (Colònia Güell)

  La Colònia Güell: el laboratori de Gaudí

  Arqueòleg i doctor en Prehistòria i Història Antiga per la Universitat de Barcelona. Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya.

  Llegir més

 • Jan Molema (Delft, Holanda)

  L'ou d'en Colom, l'ou d'en Gaudí

  Doctor enginyer, és professor investigador a la Facultat d’Arquitectura de la Universitat de Tecnologia de Delft (Holanda), membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts Sant Jordi, professor de la Universitat de Gestalt de Xalapa (Veracruz).

  Llegir més

 • Anna Mollet Guilera (Barcelona)

  Bellesguard, el Gaudí més simbòlic i desconegut

  Gerent de la Torre Bellesguard d’Antoni Gaudí i membre fundadora de l’equip d’investigació de Bellesguard com a responsable de la imatge i l’audiovisual. També és autora del contingut de la visita a la Torre Bellesguard.

  Llegir més

 • Josep Muntañola Thornberg (Barcelona)

  L’evolució de la ment dels arquitectes: Gaudí és un precursor?

  Llicenciat en arquitectura i doctor per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, de la que fou director (1980-1984) i director del Departament de Projectes Arquitectònics (1985-1992, 2008).

  Llegir més

 • Arnau Puig Grau (Barcelona)

  De re gaudiniana

  Professor emèrit i catedràtic d’Estètica i Composició de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya. Membre d’honor de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

  Llegir més

 • Dídac Ramírez Sarrió (Barcelona)

  Clausura

  És doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, professor d’Economia i catedràtic.

  Llegir més

 • Antonio Sama García (Madrid)

  Sobre Gaudí i el mètode de composició: l’arquitectura parlant

  Ha estat cap del Departament de Restauració de la Fundación de Gremios i director de la Secció de Conservació i Restauració de Tèxtils Històrics de la Fundació Real Fábrica de Tapices.

  Llegir més

 • Galdric Santana Roma (Barcelona)

  La matraca del campanar provisional de l’església de la Colònia Güell, una obra de campanologia inèdita de Gaudí, 1914

  Barcelona, 1971. Arquitecte, músic i constructor d’instruments musicals. Professor de Geometria Descriptiva (Architectural Geometry), Dibuix i Representació Arquitectònica, a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC-Barcelona TECH).

  Llegir més

 • Etsuro Sotoo (Barcelona)

  Mirar on mirava Gaudí

  És professor visitant del Kyushu University User Science Institute, School of Engineering Main Bldg, i ambaixador de Kesennuma, Rias Sanriku (Japó). També és vicepresident del Nipon Center de Canet de Mar.

  Llegir més

 • Pia Subias Pujadas (Barcelona)

  Les arts de la terra: la cripta de la Colònia Güell

  És llicenciada en història de l’art per la Universitat de Barcelona. S'ha especialitzat en l'estudi del Modernisme. És néta de l'historiador de l'art Joan Subias i Galter.

  Llegir més

 • Salvador Tarragó Cid (Barcelona)

  Diverses qüestions sobre la Colònia Güell i la seva Cripta

  Director durant més de 25 anys del Màster de Restauració de Monuments d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya. Professor d’urbanisme al Departament d’Infraestructura del Transport i del Territori de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona, a la mateixa universitat.

  Llegir més

 • Josep Maria Tarragona Clarasó (Barcelona)

  La Catedral de Chartres, Gaudí i La Sagrada Família

  Biògraf d'Antoni Gaudí. Com a escriptor i historiador, ha produït diverses monografies i articles sobre Gaudí. Molts d’ells es troben al seu web www.antonigaudi.org.

  Llegir més

 • Hou Teh-Chien (Hangzhou, Xina)

  Catedrático de Arquitectura y Urbanismo en la Universidad de Zhejiang (Hangzhou, China) donde también es el director de la oficina de relaciones entre China y España.

  Llegir més

 • Jos Tomlow (Zittau, Alemanya)

  Aspectes metodològics de les històriques maquetes funiculars en comparació amb l’obra de Gaudí

  Professor d’història de l’art i de l’arquitectura a la Universitat de Zittau/Görlitz (FH) a Zittau (Saxònia, Alemanya). És membre del Comitè Internacional Especialitzat en Educació i Teoria del Docomomo (International Working Party for Documentation and Conservation of Buildings, Sites and Neighborhoods of the Modern Movement).

  Llegir més

 • Tokutoshi Torii (Kanagawa, Japó)

  Alçada dels cimboris de La Sagrada Família

  Catedràtic de la Universitat de Kanagawa. Ha residit a Espanya durant deu anys estudiant l’arquitectura espanyola, especialment la de Gaudí, de qui s’ha convertit en un dels principals especialistes d’àmbit internacional.

  Llegir més

 • Arnold Walz (Stuttgart, Alemanya)

  Ampliant la forma de l’Arquitectura

  Dirigeix la seva pròpia empresa, Designtoproduction, amb seus a Stuttgart i Zuric. És especialista en processament geomètric en 3D per a disseny arquitectònic.

  Llegir més